Известие

Collapse
No announcement yet.

Изпуска климатика

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Изпуска климатика

Привет колеги, колето съвсем сдаде багажа по всички параграфи, дано устиска до Румбата.

Освен, че съм за ремонт на двигател, в предното окачване се е настанил оркестър Кристал, ербега пак не бачка ( на Венелин вече му се повдига като ме види ), мотора на задната чистачка сдаде багажо и сега и климата ми изпуска! Заредиха я немците за стотара, покарах малко и днес минах на УВ лампа и се разбра, че изпускаме от кондензатора. Та нов кондензатор плюс някаква тръба 600 евра без работа
    Ясно тук нема да се прави, но имам едно генерално запитване.
    Ако и в БГ ще е сума, а след горе описаните неща дето ще се правят незнам дали и за това ще останат парици, въобще да си блъскам ли тиквата и с този проблем? Питах го механика и той ми каза, да си имам в предвит 20% загуба на фреон на година. Ми и да давам по 100 на две години тия 600 евра я ги давам за 12 години, не смятам да я пазя освен ако не я консервирам и си я запазя за олдтаймер! Механика ми подметна, че ако продължавам да карам с тази пробойна може и комкпресора да умре, а тогава ще боли много!
    Някакви идеи как да подходя към този проблем!

мерси много
    Opel Corsa B
    Opel Tigra
    Mercedes A 160
    Mercedes A190 AMG
    Alfa Romeo 147 1.6 ts
    http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Доколкото разбирам, изпуска по малко.Значи може да ти сложат лепило в системата!Предполагам че ще минеш по-евтино.Тук е около 100-тина лева процедурата.
    sigpic
    "Lasciate ogni speranza, voi ch'entrate"

Comment

Първоначално публикувано от Kuker Покажи съобщение
      Д.....Значи може да ти сложат лепило в системата!....
      Я раздуйте за какво иде реч, че аз това за сефте го чувам ?

Comment

трябва да се провери откъде тече и да се оправи, дали с лепило или смяна никой оттук няма да ти каже - ти си реши според възможностите

Comment

При мен така изпускаше. Първо се видя, че е от О пръстените на съединението на тръбите. Смених ги всичките и за вскеи случай сложих и лепило. Това е едно флаконче от 400 гр. вътре с масло, лепило и фреон. Вкарва се в системата и после се допълва само с фреон. От тогава 3 години вече няма проблеми с климатика.

Имам познати дето само с това лепило си оправиха проблема без да сменят нищо дори. На кастрол е това флаконче и е много добро до колкото съм чувал отзиви.
          Discover us on Facebook page - Maha LPS3000 DynoMachine

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
            При мен така изпускаше. Първо се видя, че е от О пръстените на съединението на тръбите. Смених ги всичките и за вскеи случай сложих и лепило. Това е едно флаконче от 400 гр. вътре с масло, лепило и фреон. Вкарва се в системата и после се допълва само с фреон. От тогава 3 години вече няма проблеми с климатика.

Имам познати дето само с това лепило си оправиха проблема без да сменят нищо дори. На кастрол е това флаконче и е много добро до колкото съм чувал отзиви.
            Колега супер инфо, сигурно добрите сервизи за клими имат инфо за този продукт. Това което видях през очилата бе една малка следа върху една сребирста метална тръбичка долу в ляво. Сега дали само от там изтича или и от кондензатора, незнам, но механика ми каза, че и него трябвало да съм сменил! А дали е искал да ме вкарва в разход, отделен въпрос, ама и тия немци започнаха със селските номера!
            Opel Corsa B
            Opel Tigra
            Mercedes A 160
            Mercedes A190 AMG
            Alfa Romeo 147 1.6 ts
            http://www.snimka.bg/album.php?album_id=233669

Comment

Това за което говори oem не ти върши работа!Щом ти е пълна системата значи ти трябва само лепило!
              sigpic

Comment

Щом е пълна му трябва само Castrol A/C Lube & Seal флакона който е без фреон.

И все пак това върши работа при дребни пукнатини.

Comment

Аз пак да си кажа.Щом е пълна системата, значи има необходимото количество масло и фреон.Това означава, че всичко допълнително ще е в повече, а това никак не е добре.Трябва му само лепило!
                  А това за което говориш,не е ли с минерално масло?
                  sigpic

Comment

Не го с какво масло е точно това на кастрол. На моята слагахме друго. Не е на Кастрол. Но и не помня точно какво пишеше за маслото. Не съм се и интересувал да си кажа честно.

Comment

Другият път се поинтересувай, защото ако смесиш PAG и минерално става ...боза.Това автоматично означава прецакан компресор и още куп разходи.
                      sigpic

Comment

Working...
                      X